Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΑ
Ανησυχητική επανάληψη των αναπνευστικών περιστατικών

Κι άλλοι εργαζόμενοι, μέσα στο Σαββατοκύριακο, παραπονέθηκαν για ενοχλητικά συμπτώματα μετά το θάνατο της μαίας

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πια η κατάσταση που διαμορφώνεται στο μαιευτήριο «Ελενα» μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων πως αισθάνονται ενοχλητικά συμπτώματα για την υγεία τους που έχουν ως πλαίσιο αναφοράς, τα συμπτώματα που εμφάνισε η μαία που πέθανε στις 15.7.2009.

Η μαία, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση, πέθανε από αλλεργικό σοκ αγνώστου αιτίας. Ωστόσο όμως ακολούθησαν αλλεπάλληλα περιστατικά με αναπνευστικά συμπτώματα. Μάλιστα για ορισμένους από αυτούς τους εργαζόμενους, χρειάστηκε η διακομιδή τους σε άλλο νοσοκομείο για την παροχή βοήθειας.

Η έξαρση αυτή δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή, ώστε να υπάρξουν έγκαιρες και έγκυρες απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα των εργαζομένων. Ετσι είναι ακόμα σε αναμονή οι απαντήσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους και της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα τοξικολογικά αίτια του θανάτου της μαίας, τη στιγμή που το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν νέα περιστατικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων του «Ελενα», τα περιστατικά απ' το Σάββατο μέχρι και χτες ήταν εφτά ενώ σύμφωνα με την Α' Υγεινονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) ήταν τρία.

Λόγω του ότι δεν αντιμετωπίστηκε με επιστημονική υπευθυνότητα η εξέλιξη του θέματος, χτες υπήρξαν εξελίξεις στο μαιευτήριο «Ελενα». Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας υπέβαλε την παραίτησή του στην Διοικήτρια του νοσοκομείου Φ. Χωματά, χωρίς να γίνει γνωστό και το περιεχόμενό της. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ένας απ' τους λόγους της παραίτησης ήταν και η πρόκριση του κλεισίματος του νοσοκομείου που ήδη απορρίφτηκε απ' την περασμένη βδομάδα, απ' την ηγεσία της Α' ΥΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ